Autodisciplina

Definitia autodisciplinei

Cheia Succesului - Autodisciplina

Astazi mi-am propus sa abordez un subiect trecut cu vederea de multe persoane, si anume autodisciplina. Desi multi oameni nu ii acorda atentia cuvenita, autodisciplina reprezinta unul dintre cei mai importanti factori pentru succes.

Adevarul este ca degeaba va doriti sa realizati un anumit lucru, va stabiliti obiective si va construiti planuri pe care sa le urmati pentru a le indeplini, daca nu aveti autodisciplina necesara pentru a va putea duce la indeplinire telurile propuse.

Intr-un program de-al sau, Brian Tracy definea autodisciplina astfel: "autodisciplina inseamna sa faceti ceea ce trebuie sa faceti, atunci cand trebuie sa faceti, fie ca va place sau nu". Iar marea problema pentru majoritatea dintre noi este aceea ca nu vrem sa facem lucrurile care nu ne fac placere. Intr-adevar, eu sunt de parere ca este foarte important sa facem ceea ce ne place si sa ne placa ceea ce facem. Insa, realizarea anumitor obiective implica si compromisuri.

Treceti la actiune

Dupa cum puteti observa, cea mai importanta parte o reprezinta actiunea. Pentru a realiza orice va propuneti, trebuie sa treceti la actiune, trebuie sa FACETI, trebuie sa ACTIONATI. Am mai discutat si in alte articole despre importanta actiunii si nu voi mai intra iarasi in detalii, insa ceea ce trebuie sa retineti este ca actiunea reprezinta factorul decisiv pentru obtinerea succesului. Probabil veti putea realiza unele lucruri fara sa folositi tehnici de management al timpului, de planificare a activitatilor sau de stabilire a obiectivelor, insa niciodata nu veti realiza nimic daca nu ACTIONATI.


Citeste articolul intreg despre Autodisciplina...
 

0 comentarii