Cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv - continuare

Cheia Succesului - Faceti ceea ce va place

In articolul precedent am inceput sa va prezint formula in 7 pasi a lui Brian Tracy pentru indeplinirea obiectivelor. Am prezentat doar primii 3 pasi, urmand ca in acest articol sa continuam cu descrierea celorlalti 4.

Pasul 4: Alcatuiti o lista de activitati

Dupa ce v-ati stabilit obiectivul si ati ales un termen limita pana cand sa-l obtineti, treceti la pasul 4 si anume, alcatuiti o lista cu toate lucrurile si activitatile pe care trebuie sa le intreprindeti pentru a realiza ceea ce v-ati propus. Aceasta lista va va ajuta sa va faceti o imagine de ansamblu a obiectivului si a ceea ce trebuie sa faceti pentru a-l realiza. Notati pe aceasta lista toate activitatile, indiferent de gradul lor de complexitate si indiferent de cat timp trebuie sa alocati fiecareia dintre ele.

Pasul 5: Organizati lista intr-un plan de actiune

Am sa-l citez din nou pe Brian Tracy care spunea intr-un program de-al sau ca "actiunea fara planificare este cauza tuturor esecurilor" (en.: "Action without planning is the cause of every failure"). Pentru a va indeplini orice va propuneti trebuie sa treceti la actiune, iar pentru asta aveti nevoie de un plan bine stabilit.

Pentru a va transforma lista stabilita la pasul precedent intr-un plan, trebuie sa organizati activitatile in functie de prioritati. Pentru aceasta, folositi metoda pe care am descris-o in articolul despre planificarea activitatilor - metoda ABCDE. Puteti creste eficienta acestui exercitiu incercand un lucru pe care-l recomanda Brian Tracy si anume, alcatuiti un plan vizual al activitatilor, in care fiecare dintre acestea este reprezentata printr-un dreptunghi sau orice alta forma geometrica doriti sa-i asociati.


Citeste articolul intreg despre Cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv - continuare...
 

0 comentarii